Mindfulness Hartcoherentie Traject

Mindfulness Hartcoherentie Traject


In het Mindfulness Hartcoherentie Traject leer je, hoe je door middel van aandachttraining en meditatie lichaamsbewustzijn kunt ontwikkelen. Je leert hoe je om kunt gaan met het huidige tempo van leven en hoe je je innerlijke rust hierin kunt bewaren. Je ervaart opnieuw verbinding met je innerlijk centrum, het ‘stille midden', zodat je meer vanuit het ‘hier en nu' kunt leven.

Tijdens de wekelijkse training wordt met verschillende meditatietechnieken gewerkt, die worden afgewisseld met stretching en bio-energetische oefeningen. Het accent van de avonden ligt op mindfulnesstraining en focussen. Het beoefenen van ‘opmerkzaamheid' oftewel mindfulness, geeft inzicht in je primaire reactiepatronen. De vaardigheden, die je traint tijdens de wekelijkse avonden zijn direct toepasbaar in je dagelijks leven.

Praktische informatie

 • De training vindt wekelijks plaats op donderdagavond van 19.30 - 22.00 uur bij Instituut Amsterdam, van Oldenbarneveldtstraat 48a. (zie routebeschrijving)
 • Om kennis te maken met onze werkwijze bieden wij je aan de eerste keer gratis deel te nemen.
 • Wij verzoeken je om tijdig aanwezig te zijn, uiterlijk 19.25 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.
 • De training begint precies om 19.30 uur. Het is niet bevorderlijk voor de concentratie als er na half acht nog mensen binnenkomen. Mocht je onverhoopt een keer verlaat zijn, dan kun je nog tot uiterlijk 20.00 uur op het raam van de trainingsruimte kloppen en invoegen, mits je rustig binnenkomt.
 • Op feestdagen wordt er geen training gegeven.
 • Het nieuwe seizoen start op 3 september 2009.
 • Je kunt op elk moment van de training instappen en je inschrijven via de website.

Belangrijk om te weten

Voeding: Gebruik slechts een lichte maaltijd (uiterlijk één uur voor aanvang van de training) en liever geen koffie, suiker en alcohol. Goed is om veel water dan wel kruidenthee te drinken. Deze voorbereiding bevordert de kwaliteit van het voelen.

Zorg voor jezelf: Bewaak je grenzen en zorg ook voor je fysieke welzijn. Het is belangrijk om meditaties en oefeningen te doen in een voor jezelf comfortabele houding. Gebruik hiervoor meditatiekussentjes, krukje of stoel.

Zorg voor je omgeving
: Je kunt geen kopjes thee mee de ruimte in nemen. Wel toegestaan is een flesje water met schroefdop (veel water drinken wordt aanbevolen). Beweeg je stil en rustig in en om de trainingsruimte, ook in de pauzes.

Blijf in de trainingsruimte, totdat een meditatie is afgerond!

Voor thuis
: Ben je reeds bekend met technieken voor mindfulness en hartcoherentie pas deze dan ook thuis regelmatig toe om optimaal profijt te hebben van de training. Om je voor te bereiden aviseren we om regelmatig de drie-minutenmeditatie toe te passen, die op de website staat beschreven (zie oefeningen voor thuis).
Mindfulness Based Stress Reduction

MBSR- training

Deze training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en één mindfulness meditatiedag. De training wordt aangeboden voor particulieren en voor het bedrijfsleven.

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulierMindfulness Meditatiedag

Deelnemen aan deze dag geeft je de mogelijkheid een intense ervaring op te doen, waarin je geconfronteerd kan worden met primaire reactiepatronen van jezelf waar je je mogelijk niet van bewust bent. Het programma is opgebouwd uit mindfulnesstraining, yogaoefeningen, stiltemeditaties, hartcoherentietraining, ademhalingsmeditaties en dynamische meditaties. Je leert vaardigheden die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven voor het bewaren van rust en ontspanning. Daarnaast krijg je oefeningen aangereikt die je terugbrengen bij je innerlijk centrum: ‘het stille midden'. Elke meditatiedag heeft zijn eigen programmaopbouw.

Praktische informatie

 • De workshops vinden plaats op zondag van 10.00 - 16.00 uur in The Tides, Duinlustweg 16 te Overveen. (zie routebeschrijving)
 • De deelnamekosten bedragen € 95,- en zijn inclusief een heerlijke lunch, thee en mineraalwater.
 • Het is soms mogelijk een deel van de kosten vergoed te krijgen via je ziektekostenverzekeraar. Neem hiervoor contact op met Bernard via het contactformulier.
 • De workshops zijn los van elkaar te volgen
 • Voor dit jaar kun je op 22 november 2009 nog deelnemen. De data voor 2010 volgen binnenkort.
 • Je kunt je inschrijven via de website.Training Focussen

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier

Mindfulness Hartcoherentie Traject | copyright © 2022