Mindfulness Hartcoherentie Traject

Mindfulness Hartcoherentie

groepstrainingen en individuele begeleiding


stress verminderen - angst overwinnen - depressieve klachten aanpakken - anders met pijn omgaan - balans hervinden - innerlijke rust ervaren in je dagelijks leven - negatieve gedachten omzetten in positieve 
 


Thema’s die herkenbaar zijn. Bijna iedereen kent het fenomeen ‘zich gehaast of gespannen’ voelen. Het denken overheerst en verloopt in een hoog tempo. Dit geeft een gejaagd en nerveus gevoel. De stroom van gedachten die voortdurend in je opkomt, verstoort de innerlijke rust en het contact met jezelf en je eigen lichaam.

Velen van ons zijn op zoek naar ontspanning, rust en stilte. Het Mindfulness Hartcoherentie Traject reikt je technieken aan om deze symptomen te verminderen.

Meditatie is de weg naar bewustwording; je verbinden met hetgeen je ervaart van moment tot moment. Van daaruit ontstaat presentie en groeit acceptatie van 'dat wat is'. Vanuit acceptatie ontstaat ontspanning en kan meditatie je overkomen. 

Het is mogelijk individueel begeleid te worden of in groepstrainingen. Het traject combineert Mindfulness, Hartcoherentie en Focussen in één training. Daarbij wordt gebruik gemaakt van meditatievormen uit diverse stromingen en richtingen. Beide trainers hebben een jarenlange ervaring met zowel individuele begeleiding als met het begeleiden van groepen.

Elke techniek heeft zijn eigen accent en samen versterken zij elkaars werking:
- Mindfulness of opmerkzaamheid betekent dat je ontspannen en met aandacht aanwezig   bent bij je dagelijkse handelingen.
 - Hartcoherentie is een methode om in een toestand van diepe ontspanning te komen, stress te verlagen en je concentratie te versterken.
 - Focussen is, met naar binnengerichte aandacht, opnieuw leren luisteren naar wat je lichaam je vertelt.

Het Mindfulness Hartcoherentie Traject biedt tevens de mogelijkheid deel te nemen aan de acht weken durende Mindfulness Based Stress Reduction of een training Focussen of een Hartcoherentietraining. Regelmatig worden ook Mindfulness Meditatiedagen of -weekenden aangeboden voor groepen.

 

Meditatieweekend

20, 21 en 22 mei 2011

Hof de Brulle (L)
vormt de ideale
natuurlijke omgeving om het
meditatieproces te bevorderen
o.l.v. Stephanie Kowalczyk en
Bernard Samson

zie Agenda
inschrijven voor deelname mogelijk

Mindfulness Hartcoherentie Traject | copyright © 2022